6 Kasım 2013 Çarşamba

Hazır Beton Tesisi Kurmak

Hazır Beton  Tesisi Kurmak

Konuyu biraz değiştirelim, hep gıda ürünlerinde bahsettik.  Cebinde parası olanlar için her zaman daha iyi yatırım seçenekleri  vardır.  Yatırım miktarı artıkça rekabet edeceğiniz kişi sayısı azalır. Örneğin çorap ürettiğinizi varsayalım. O zaman sadece Türkiye içerisinde küçüklü büyüklü en az 15.000 rakibiniz var demektir.  Ama eğer çimento üretiyorsanız bu rakam  80 ‘ e düşer hatta bölge bazlı düşündüğünüzde 3-4 civarıdır.

O zaman cebinde iyi parası olanlar için bir  iş fikri önermek istiyorum. Hazır beton tesisi kurmak.

Gözümüzü hemen çok yükseklere dikmeyelim. Ortalama saatlik 100 metreküplük bir tesisi  yatırımı için ; Hazır beton santralı + beton pompası + 4 mikser’ den oluşan orta çaplı bir yatırımı göz önüne alalım. Böyle bir tesis için gözden çıkarmanız gereken miktar ( arazisi dahil ve en az 2000 metrekare olmalı) en az 2 milyon TL olmalıdır. ( eski parayla 2 trilyon TL).

Santralı ikinci el almanızı ama başınızı ağrıtmamak adına pompaları ve mikserleri sıfır ya da sıfıra yakın almanızı öneririm. Sektörde çok fazla yetişmiş eleman yok ama bulunur.
Bu kadar yatırımı yaptık yeter mi?, yetmez en az 1 milyon TL’de cebinizde olmalı. Fakat bu miktarı banka kredisiyle karşılayabilirsiniz. Çünkü eğer bu miktara ihtiyacınız varsa demek ki iş yapıyorsunuzdur. İş yapılıyorsa gelir de vardır o zaman riske girilebilir.

Peki ne kadar kazanabiliriz. Çok hayalci olamadan tutturulabilecek bir hedefi göz önünde bulunduralım. (s.b) Saatlik 100 metreküplük bir beton santralini günlük 8 saat ve yıllık 200 gün full işlettiğinizi varsayalım ( 200 gün dedim ve size ense yapmak için 165 gün verdim, yani 165 gün iş olmadığını diğer bir deyişle tık olmadığını varsayalım  )

Şimdi kazancımıza bakalım 100 x 8 x 200 = 160.000 metreküp. X 80 TL ( kdv hariç ) = 12,8 milyon TL senelik ciro , ortalama karınız %15.  12,8 * %15 = 1,92 milyon TL. İyi elemanlarla ve onlara verilen iyi maaşları bile göz önüne alsanız, vergisiydi, diğer giderleriydi derken elinize 1 ile 1,5 milyon TL arasında geçmesi  gayet mümkün gözükmektedir.  

Bu arada genelde satışlarda en geç 1 aylık çektir.

06.11.2013

6 yorum:

  1. düşündüğüm bir meslek grubu inşaat mühendislği okuyorum ve devletin fabrika kuruluşlarına 1 trilyon hibesi 5 trilyone kadar faizsiz kredisi mevcut

    YanıtlaSil
  2. Devlet desteği olur mu böyle tesisler için

    YanıtlaSil
  3. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  4. Bu rakamları güncelle hocam sene 2021

    YanıtlaSil
  5. Bir hafta önceki güncel maliyet 23 milyon

    YanıtlaSil